Ingredience:
Základní přísady:
* 200 g cibule (pokud děláte plný hrnec, dejte jí klidně i víc)
* 3 lžíce oleje (nebo taky šplouch z lahve)
* 1 lžíce hladké mouky
* 1 a půl litru masového vývaru (nebo vodu a kostku bujonu, nač se trápit s vývarem)
* sůl, mletý pepř
* petrželka (tu kudrnatou zelenou!)
Vylepšení:
* trocha libečku
* na dochucení vegetku
* dva trojúhelníčky taveného sýra bez příchuti
Postup:
Cibuli nakrájíme na půlkroužky a osmahneme na oleji dorůžova. Zasypeme moukou, zasmahneme. Zalijeme vývarem (nebo vodou a v ní utopíme bujon), osolíme, opepříme, přihodíme libeček a petrželku, trošku vegety (opravdu jen trošku k dochucení). A zlatý hřeb, který můžete lupnout do každé zeleninové polévky - tavený sýr! Hop tam s ním a vaříme, dokud není cibulka měkká.
Tip:
Pokud chcete cibulačku i stylově podávat, nakupte malé chlebové bochníčky, uřízněte vršek, vydlabejte, poklaďte vnitřek plátky tvrdého sýra a dejte do trouby zapéct. V takové "mističce" pak bez ostychu podávejte polévku. Polévka bude výborná, sýr nic nepokazí a "nádobí" po použití jednoduše sníte.
recept zaslala: a.muchova