Ingredience:
* 250 g rybího masa
* 200 g zeleniny (mrkev, celer/y řapíkatý, petržel)
* 100g másla
* sůl a pepř
* jemně nasekaná petrželka
* muškátová květ
* osmažené kostičky veky
Postup:
Kousky ryby zalejete studenou vodou. Přivedete k varu, pak stáhnete a na mírném plameni vaříte asi 15 min. Odstavíte a necháte vývar vychladnout. Zeleninu jemně nakrájejte.
V jiném hrnci na másle osmahnete zeleninu. Zaprášíte moukou a za stálého míchání opekáte 2 min. Zalijte hrnkem studené vody a rozmíchejte.
Přes hrnec položíte cedník a na jíškový základ nalijete vývar. Maso a mlíčí , které zůstane v cedníku, rozdělíte na úhledné kousky. Hlavu oberete. Polévku promícháte a vaříte alespoň 20 min. do krémova. Přidáte obrané maso, muškátový květ, dosolíte, dopepříte, posypete petrželkou. Podáváte s osmaženou vekou.
recept zaslala: a.muchova