Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ingredience:

Těsto:
        * 150 g čokolády na vaření
        * 150 g másla
        * 6 vajec
        * 180 g práškového cukru
        * 150 g polohrubé mouky
Na promazání:
        * meruňkový džem
Poleva:
        * čokoláda na vaření
        * 2 lžíce kakaa
        * 1lžíce práškového cukru
        * kousek másla
Zdobení:
        * střapec hrozna
        * čokoládové ozdoby
        * šlehacka

         Papír na pečení

Postup:

Změklé máslo, žloutky a část cukru zašleháme do pěny. Ve vodní lázni rozpustíme 150 g čokolády s kousíčkem másla - jen aby se to líp roztápělo - nechceme z toho polevu. Pak vychladlou čokoládu zašlehávame do směsi se žloutků.

Ušleháme si z bílku pevný sníh a pomalu do něj zamícháme zbylý cukr, mouku a směs. Vymažeme dortovou formu, vysypeme, nalejeme těsto a pečeme na 150 stupňů asi hodinu. (Já sem pekla 50min.)

Připravíme si na tác vhodný obrousek a na něj dva pruhy papíru na pečení (ty pak jen zespod dortu vytáhneme a máme to hezky čisté). Na něj vyklopíme vychladlé těsto dnem nahoru. Rozřízneme na polovinu, promažeme džemem a zase slepíme.

Ustřihneme větší kus papíru na pečení, na něj položíme střapec hrozna a polijeme polevou. Také celý dort promažeme polevou.

Šlehačkou uděláme kopečky, do nich zapíchneme čokoládové ozdoby, doprostřed položíme hrozno a dort máme hotový.
Dobrou chuť.

recept zaslala: a.muchova