Ingradience: vepřové maso nejlépe plec 1kg
cibuli, olej, sůl, kmín, papriku, grilovací koření (Vitana), 1balení zelí, hrubou mouku,
asi 2dcl mléka, šlehačku a větší hrnec
příprava: Maso nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme cibuli, nasypeme na kostky nakrájené maso a mícháme tak aby se kostky masa pěkně zatáhly. Potom to zalijeme vodou tak aby kostky masa byly ponořené, přidáme sůl, kmín, papriku, grilovací koření a zamícháme. Počkáme až se to začne vařit ochutnáme a podle chuti přidáme koření. Kmínu a grilovacího koření můžete dát víc ale pozor grilovací koření je slané takže stále ochutnávat! Segedín musí mít barvu mírně oranžovou.
Vaříme 30-45 minut do měkka
Přidáme zelí a vaříme 15-20minut
Než se zelí uvaří si připravíme: do čtvrt litrového hrnku (např. hrnek na kávu, čaj) dáme tak asi 2-3 polévkové lžíce hrubé mouky a zalijeme mlékem a pořádně zamícháme. Až bude zelí měkké nalijeme obsah hrnečku, který před tím promícháme do hrnce, přidáme 2 šlehačky a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přidáme kousek másla (aby nebyl škraloup). A je hotovo, guláš je nejlepší až druhý den, ale je tak dobrej, že nevydržíte. Podávejte s knedlíkem
Přeji všem dobrou chuť
dodala: a.muchova